SAPIKAH & GARNIER

by - 17:30


Assalamualaikum

source : google.com

harini sha nak share antara skincare yang sha gunakan. yang ni semua jenama garnier. jatuh cinta betul sha dengan garnier ni. walaupun dah jatuh cinta tapi ada jugak sha campur campur produk jenama lain hiks. kulit muka sha jenis normal to oily. so tanpa membebel panjang, lets check it out ;-

dari kiri ; cleanser + scrub + mask , bb cream, scrub , night cream, cleanser, day cream, makeup remover

1. GARNIER PURE ACTIVE 3 IN 1 ( WASH, SCRUB ,MASK)


sha gunakan this one as mask, dia okay tapi mengeringkan kulit. sha jarang jarang jarang pakai, sebab prefer sheet mask. harga RM20++. repurchase : NO! :p

2. GARNIER BB CREAM MIRACLE SKIN PERFECTOR 

sha jarang jarang guna but i love it! jarang guna bukan sebab tak okay tapi malas nak pakai tebal tebal hahahaha lol sha selalu campur this one with moisturizer gel by ulfaa beauty sebab senang nak blend dan takbercapuk. this one sha rasa only have one shade yang sesuai untuk semua ton kulit. harga RM18++. repurchase : YES!

3. GARNIER MULTI ACTION BRIGHTENING SCRUB

ni sha dapat sebab beli cleanser sejenis dia dulu hahaha tapi cleanser tu adik yang guna, so sha ambik scrub dia. sharing is caring uolls. so this scrub is super good. bila lepas guna dia kan, dia akan rasa muka bersih gila! tekstur pun tak kasar. harga dia taksalah RM6+ for 50ml la. repurchase ; YES

4. GARNIER MULTI ACTION WHITENING SERUM CREAM ( NIGHT CREAM)

sha start guna this night cream last year rasanya. this is my second purchase. memang best gila pakai dia, bila bangun tidur muka lembut + glowing haha! tahan lama jugak ni 4 bulan ++ rasanya sebab guna sikit je, dah cukup untuk membuat kulit anda terasa lembut hahaha. harga RM8+ . repurchase ; YES

5. GARNIER PURE ACTIVE MATCHA DE - TOX

so! back to a few month before, muka sha a lil bit breakout (bukan sebab any product tapi sebab persekiraran) so sha decide nak guna this cleanser walaupun baca review dorang cakap agak mengeringkan kulit. full review here → REVIEW GARNIER PUREACTIVE MATCHA DE-TOX . harga ; RM6.90 packaging kecil, RM 13.90 packaging besar. repuchase ; NO (btw this was my second purchase and my skin getting better)

6. GARNIER SAKURA WHITE PINKISH RADIANCES & SMOOTH PORES

mula mula buy this one sebab taktau nak guna day cream apa -_- lepas tu, dah guna i love it! rasa macam taknak tukar lain hahaha. walaupun kat iklan dia cakap guna dalam masa beberapa hari tah, muka jadi pinkish semua tu. but idc about that pun. best pakai this cream ni sebab dia tak oily. harga ; RM8+ . repurchased : YES (this is my second purchase btw)
7. GARNIER MICELLAR CLEANSING WATER

sebab pertama i bought this sebab zakirah zainal hahaha siapa tak kenal dia boleh search kat youtube :p even sha takpakai heavy makeup, sha tetap akan guna this cleansing water untuk remove kotoran ke apa kan. dia okay tapi sha taksuka sangat sebab dia macam melekit sikit hahaha ke sha je rasa macam tu? harga : RM9.90. repurchase ; MAYBE but the pink one lol
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

so that all for today. i still hoping that garnier keluarkan wipe tissue huhuhu ke dah ada? sebab for me kan, wipe tissue ni sesuatu yang penting dan memudahkan. by the way ni bukan sponsor review okay hahaha, see u soon!

You May Also Like

17 qtpie

  1. Bagus nya shah rajin...keep it up semoga makin lawa gitu

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang kena rajin sebab efect lambat kan haha ><

      Delete
  2. suka jugak pakai produk garnier ^^ lagi-lagi garnier sakura white pinkish radiances tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan?? memang takcari lain dah haha

      Delete
  3. woahh so much garnier product you'd been using

    ReplyDelete
  4. Wah.. Best erk garnier? Saya tak pernah lagi guna. Masih setia dengan safi tapi pelembap dah malas pakai. Haha.. Kalau mask pulak ada je beli tapi tak rajin jugak nak pakai sebab saya lebih suka pakai mask kunyit yang buat sendiri sebab best gila!

    ReplyDelete
    Replies
    1. best! maybe sebab sesuai dengan kulit sha sama. haaa sha suka jugak buat mask kunyit + yogurt :D

      Delete
  5. WAH peminat garnier la ni. Syuk memang pemaleh nak cuci muka haha. sehari sekali je. Guna himalaya face wash and sabun dnars

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha! sha baru nak try himalaya hehe

      Delete
    2. himalaya not bad! memang hilang segala virus virus di muka.

      Delete
  6. wah bestnya sis ada kesemua produk garnier. Kita just beli pencuci muka and cream dia je. So far best guna garnier ni hehe

    ReplyDelete
  7. Tak pernah try garnier sebab kakak cakap kulit dia tak okay pakai tapi macam nak try micellar water tu hehe

    ReplyDelete
  8. Syara pengguna setia Garnier tau! Sejak form 1 lagi serious, waktu form 1 muka Syara berjerawat like teruk sangat sangat lah..huhuhu try macam-macam such as Safi lah apalah but end up tak jadi apa sangat...and then, Syara try guna Garnier! Yang Pomegranate tu Ya Allah alhamdulillah hilang! Dalam one week je tau! Yeay hahaha sampai Syara form 4 sekarang still guna Garnier tapi, tukar yang warna yellow tu yang light complete white speed perasan jugak makin putih kehkeh! Mungkin memang kulit sesuai guna product ni kan? So maintain je lah guna! Memang berkesan lah setakat ni..Syara ada juga try cream dia lah hehehe! So boleh disimpulkan di sini saya pengguna Garnier selama 4 tahun! :D

    ReplyDelete
  9. Adik saya pun suka sangat pakai Micellar Water tu :D

    ReplyDelete