100 | me myself and i - shfyqhazhr

Saturday, 10 June 2017

100 | me myself and i



1. suka makan dan makan. lagi suka makan kalau orang yang nak belanja.

2. dulu suka pedas, sekarang kurang

3. tak suka berjalan berlari dan seangkatan dengannya

4. terlalu sayang untuk meninggalkan katil

5. taksuka ber voice note di whatsapp sebab nanti malu kalau dengar suara sendiri

6. kalau pakai tudung lepastu tak terbentuk langsung, tu lah jadi kali pertama dan terakhir pakai tudung tu.

7. tak suka pakai kasut tumit tinggi. sliper dah cukup

8. dalam purse banyak resit dari duit

9. taksuka pi kedai sorang - sorang

10. taksuka makan sorang sorang

11. setiap tahun tukar phone sebab selalu rosak hm

12. setahun 249476 kali beli earphone

13. seorang yang kedekut kalau guna duit sendiri dan pemboros kalau guna duit orang

14. dulu seorang yang taktau satu benda pasal makeup dan sekarang hahahahaah

15. beli makeup tapi taksuka makeup

16. beli alat makeup sebab nak puaskan hati

17. taksuka makeup sebab kesian muka takboleh nafas :p

18. jarang skip night routine kecuali malas tahap dinasour

19. selalu skip morning routine bila hari cuti

20. takpernah takcuci muka sebab nanti minyak kat muka boleh goreng ikan

21. selalu tukar cleanser (bila habis satu cleanser terus tukar jenama lain)

22. suka pakai baju kurung

23. takreti pakai instant shawl

24. boleh masak semua jenis masakan tapi kena tengok resepi (insyaaAllah sedap sebab masak dengan penuh kasih sayang)

25. taksuka sejarah tapi suka math

26. pernah bercinta 9 tahun tapi masih tak kahwin (well baru 21 hahaha!)

27. tak ramai kawan sebab taksuka kawan dengan ramai orang

28. orang cakap belagak sebab tak tegur dorang. macam mana nak tegur kalau nampak pun tak

29. morning routine yang wajib : cleanser , toner, serum, moist, sunscreen, day cream

30. night routine yang wajib ; cleanser , toner, serum, night cream

31. malam malam kalau malas , lepas pakai cleanser terus letak bedak cina kat jerawat (tips)

32. taksuka pakai jeans

33. suka pakai helmet + sweater

34. sebelum tidur wajib dengar lagu

35. taksuka menangis depan orang

36. bukan jenis cakap sorang sorang

37. takut katak melebihi takut kepada lipas

38. taksuka sapu sampah

39. taksuka mengemas

40. taksuka bilik selerak

41. suka kemas katil sebelum tidur

42. taksuka kemas katil masa bangun

43. takdak bantalk busuk

44. suka simpan barang yang orang bagi

45. taksuka panas

46. taksuka bising (kalau iolls menyanyi melalak takpa :p)

47. kalau rajin rajin melampau, kalau malas nak gerak pun malas

48. suka panggil adik or cousin untuk ambikkan barang depan mata (and they be like ; ee kaklong ni) hahaha!

49. suka tengok orang lain bahagia

50. susah nak cakap tak kalau kawan kawan ajak keluar

51. guna 4 number ; maxis, celcom, digi, umobile (semua number ada krdit ok)

52. suka shopping online

53. takdak lesen

54. taksuka tempat yang banyak orang

55. takboleh duduk kalau takdak kipas

56. sejenis yang suka berpeluh

57. suka support perniagaan kawan kawan (walaupun beli takguna)

58. taksuka kena marah

59. suka kdrama tapi bukan kpopperr

60. taksuka kdrama yang pakai baju tradisional

61. taksuka kdrama yang lawan lawan

62. suka kdrama yang cinta cinta ja kahkahkah

63. tidak mempunyai hubungan yang serious dengan mana mana lelaki buat masa ni (mungkin terus kahwin)

64. ada empat orang kawan baik yang sangat memahami saya dan perut saya

65. suka meroyan di twitter, status whatsapp dan story ig

66. jarang update cinta cinta di FB (banyak sedara mara)

67. jarang sedih tapi selalu letih dengan dunia

68. pernah ada myspace, tagged, ask fm semua benda soc med la tapi takguna pun

69. mula berblogging since 2012 tapi behenti selama 4 tahun lebih

70. cita - cita dulu nak jadi cikgu (takdapat jadi cikgu sekolah jadi cikgu untuk anak - anak jelah nanti)

71. banyak masa terluang tapi lebih suka tidur daripada hadap benda lain

72. suka beli buku masakan (yelah takpandai masak kan)

73. suka benda free

74. taksuka makan gula gula tapi suka coklat

75. suka cheese

76. nasi lemak kerang is bae

77. fav youtuber : zakirah zainal , sterk production

78. email yang saya guna hingga sekarang adalah email yang cikgu ict suruh buat utuk hantar hw masa form 4 form5 (tq cikgu)

79. taksuka senyum (awak bukan camera)

80. seorang yang super dupper gila bila dengan bestfriend

81. selalu terpaksa dengar masalah cinta kawan kawan walaupun saya takbercinta

82. walaupun jarang masak tapi kalau sekali masak esok mesti ada orang suruh masak lagi

83. suka budak budak (biasalah adik dah 18 takkan nak dukung dia kan)

84. boleh share kasut dengan adik

85. adik tinggi dari saya

86. takdak sepupu sama umur

87. sepupu paling tua umur 30+++

88. sepupu paling muda umur 7 tahun

89. seorang kakak yang garang tapi adik takpernah takut pun

90. dibesarkan dengan sedara lelaki yang ramai tetapi tak pernah nak jadi lelaki sebab memang lembut

91. pandai berlakon dan menyanyi walaupun orang menyampah

92. ya berlakon sukakan seseorang walaupun benci gila dan pandai berlakon malas nak layan padahal suka gila bila dia tagur

93. boleh berkaraoke selama 2 jam ke atas hahaha

94. taksuka masuk cinema sebab bosan

95. takut nak bercinta

96. taksuka round about sebab pernah exciden kat round about stadium darula aman 2015

97. suka window shopping

98. ada darah mamak penang tapi hidung tak mancung sbb hidung mancung dapat kat adik

99. niat nak kahwin dengan orang dekat sebab takmau travel jauh jauh bila raya tapi teringin nak balik kampung hahahahahaha

100. sukakan pekerjaan yang sekarang walaupun gaji beshe beshe je

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

mengambil masa hampir sejam untuk meng-listkan 100 benda ni hahaha nanti kalau rajin kita buat lagi :p see u in next post!


10 comments:

  1. Haha...byk nye list dikk...akk pun byk yg sama dgn adik hihi

    ReplyDelete
  2. saya pun suka benda free jugak ehehehe

    ReplyDelete
  3. dah lebih kenal Syafyqah sekarang :)

    ReplyDelete
  4. Ayiooo boleh buat juga ni 100 perkara tentang diri sendiri tak pernah terfikir pun entah-entah cukup ker tak 100 heheheheh.....

    ReplyDelete
  5. fuh sampai 100 itu boleh list, kalau kita 5 je mampu lepas.. hahaha.. selebihnya mim alif lam sim nak list kihkih

    ReplyDelete
  6. Wowwwwwww banyak list. hehehehhehe dasyat buat mcm ni. Sis sendiri tak pernah terfikir. Kalau diri sendiri ntah banyak mana lah gamaknya.

    ReplyDelete
  7. Tudiaaa...rajinnya buat listttt...
    Hahahahah

    ReplyDelete
  8. hahhahah rajin kali buat list 100 :D

    ReplyDelete