Monday, 20 March 2017

# online shopping # shoppe my

BARANG ROSAK? SALAH SIAPA?


Assalamualaikum dan selamat bekerja kepada yang bekerja dan selamat bercuti kepada yang masih bercuti. 


entry kali ni pasai sha shopping online dan barang tu rosak. sha adalah beli spec kat satu shop kat shopee my ni. okay sebelum ni sha dah dua kali beli spec kat shop di shopee my dan alhamdulillah dua dua sampai dalam keadaan yang elok. sebab tu lah tak teragak - agak nak beli kat shopee my kan. sha tengok ig shop tu follower memang ramai, ni yang lagi meyakinkan sha untuk beli kat dia. so sha pun orderlah spec ni kat dia. harga spec tu RM 20.00 + postage RM 5.30, total = RM 25.30. 

lepas dah buat pembayaran, sha tunggu parcel sampai.. taksabarnya! huhuhu pastu pada 11 Mac 2017, parcel pun sampai kat tangan sha sendiri tau hehe selalu semua parcel pakcik tu hantar kat rumah. yayy dapat parcel
tapi perasaan seronok tu kejap je sebab bila bukak je parcel sedih gila tengok spec tu hmmm masa first buka tu kan.........


patutlah cermin tu terkeluar sebab skru kat bingkai tu dah hilang. sedih gila haritu terus takde mood apa semua hahaha. bila fikir balik kalau salah poslaju takkan lah sampai hilang skru tu kan :( dengan ada berkarat huhuhu pastu bila pm penjual tu dia suruh fix dulu pastu diam macam tu je................................. 

sekarang ni spec tu ada lah dalam almari kat rumah, biar almari jelah kan yang pakai. sedihhhhhnyaaaaaaaaaaaaaaaa T.T


4 comments:

  1. la..kenapa tak feedback dekat seller..tunjukkan bukti2 tu semua..diorang kena lah bertanggungjawab atas barang diorang tu

    ~ Kisahsidairy~

    ReplyDelete
    Replies
    1. seller cakap sebarang kerosakkan bukan tanggungjawab dia.. huhuhuhu

      Delete
  2. CCL pernah shopoing kt shoppee . Alhamdulillah tak pernah lagi dapat barang yang rosak ..yang mana sampai barang semua keadaan ok . Kesian pulak ..baru nk merasa spec baru dah kena simpan dlm almari ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. selalu beli okay je. kali ni je huhuh

      Delete