Sunday, 29 January 2017

suka makan dan post gambar kat ig??

18:00 4 Comments

Assalamualaikum dan selamat petang o/



nak share sikit lah tabiat buruk aku yang suka share gambar makanan yang aku makan kat instagram :p kadang kadang bukan nak menunjuk pun apa aku makan, cuma kadang kadang rasa syok nak upload (kadang kadang tu boleh promosi tempat tu jugak tau) hahahaha tapi selalu jugak la kena tegur. eee duk post gambar makanan ja. kat feed ig tu memang banyak makanan lah dari selfie :p lagipun makanan yang aku makan tu semua harga bawah RM20.00 bukannya makan makanan mahal pun. tu pun nak bising daripada hampa duk upload gambar dengan pakwe tu *mata ke atas*  ni ha feed ig aku



tapi kadang kadang bila stalk diri sendiri kat ig pun rasa lapar :p mungkin sebab tu kot orang marah hahahaha sorry :3 kat bawah nak belanja gambar serta harga siapa tak kuat jangan usha hehehehehe

RM 4.00 
RM 4.00



RM 13.90 kot? hahahahaha
RM 3.00

RM 4.00
RM 5.00

FREE :p
FREE :p

RM 5.00
RM 11.90

RM 5.00 *tak termasuk air*
RM 13.90

RM 4.00


terliur tak ? :p berpatutan kan? hahahahaha kan dah cakap mesti bawah RM 20.00. sampai sini jelah nak share benda apa aku suka makan hehehehe bye o/




The January 2017 Giveaway by Mek Zumbie.

16:54 1 Comments
Assalamualaikum


-KLIK BANNER UNTUK JOIN-

 perkara yang nak buat dalam tahun 2017? harap harap dapat lah sambung degree sebab nak jadi educated woman nanti :p last year takdak rezeki nak sambung, kawan kawan yang sambung degree last year dah semua nak masuk sem2 dan aku masih disini masih berharap hehehe kalau takdapat sambung degree, muncullah wahai jodoh :p *joke*

Saturday, 28 January 2017

Thursday, 26 January 2017

dah start suka kdrama???

15:37 3 Comments

Assalamualaikum





dulu masa form 4, form 5 macam tulah kan, selalu kena paksa tengok runningman, kdrama apa semua ni hahahahaha memang tengok dengan paksaan betul lah. cousin aku lah tu selalu paksa hahahaha dulu tengok the heirs 20 episod tapi taktau apa pun hahahaha. lepas tu start last year kot, bulan dec macam tu lah. bila bosan suka kacau orang study apa semua kan, adalah mamat ni cakap "bosan kan? apa kata layan kdrama" pastu dia pun suggest lah suruh tengok cerita apa kan dan dengan bantuan orang orang kat twitter












last last aku pilih untuk tengok weighlifting fairy kim bok joo tu hahaha sebab cerita dia pasal budak sekolah o/ tiap hari bukak dramanice nak tengok ada episod baru ada ke tak haaha tapi sambil sambil tu ada jugak layan cerita lain. tapi sebelum diorang suggest ni aku dah tengok satu kdrama ni, satu malam je habis 16 ke 20 episod tah hahaahaha memang pagi tu pi kerja mata macam apa lagi dengan nangis apa semua cukup lah kan hahahahahaha


high school love on. episod 8 ke 7 entah time nenek laki tu meninggal memang bengkak mata lah kan punyalah feeling hahahahaha tak ingat dah download kat mana. rasanya kat dramanice kot. tapi cerita ni mmg best gila!!!! tapi masalah aku satu je, tak ingat nama pelakon kahkah. google la eh?

lepas je habis cerita ni, aku tengok the man living in our house, the time we were not in love, cinderella and  four knight, 7 first kisses ada lagi rasanya tapi tak ingat dah hahaha legend of the blue sea, goblin tu tengok kejap je pastu penat nak tunggu episod akan datang kan hahaha so tunggu habis nanti download semua baru best hahahaha cheese in the trap tu dah download tapi tak tengok tengok lagi ahahha sekarang tengah layan i order you, asyik lapar je layan cerita tu hahahahahaahaha

aku taksuka tengok kdrama yang pakai baju tradisional dorang tu hahahaha rasa macam takbest kahkah duk download bagi kat orang je lah.

pastu haritu ada tanya dia ni, layan lagi dak kdrama, dia cakap dak hahahahahaha v.v pastu kena hingaq kata jangan duk layan sampai tak ingat nak solat makan apa semua, ni malam malam duk jadi burung hantu layan kdrama hahahaha takdaklah sampai macam tu kan, waktu makan makanlah, waktu tidoq tidoqlah. memang daklah nak biar ada eyebag :p hahahaha


payung gambaq buah hati satu kali :p byeeee o//



Monday, 23 January 2017

sebelum dan selepas beberapa tahun

16:22 5 Comments



Assalamualaikum and hello o/

rasa mcm lama gila tak menaip macam ni hahaha daripada habis SPM sampailah dah habis STPM dan sekarang kerja. baru dapat hadap balik blog ni disebabkan laptop takda. bila on guna phone takbest hahaha macam macam alasan. taktau sebenarnya nak cerita apa sebab rasa mcm takdak benda yang menarik pun yang jadi sepanjang beberapa tahun tak belek belek blog ni hahaha cuma rasanya satu benda jelah, umur makin meningkat dan blog dah takmcm budak budak sangat :p aku ni seboleh bolehnya nak edit blog se simple simple simplenya hahahaha tapi rasa mcm takbest pulak kosong je. ni tengah cari tutorial button follow yang macam dulu dulu tu hahaha. mula mula login blogger.com haritu peh lain betul bentuk rupa dia, tapi lepas godek punya godek taraaa ni lah hasil dia

sebelum




selepas





takdak la makan masa lama sangat nak edit ni cuma bila nak edit kena ada mood, mood kena berbunga bunga hahahaha kalau dak salah code sikit mula nak giveup. by the way, entry entry lama kami dah letak dalam draft dah :p malu pulak bila baca entry lama lama hahahaha. rasa mcm habis dah benda nak cerita heheh bye, panjang umur jumpa lagi!