FIRST TIME SHOPPING DI HERMO.MY! - shfyqhazhr

Thursday, 9 November 2017

FIRST TIME SHOPPING DI HERMO.MY!


Assalamualaikum



FIRST TIME SHOPPING DI HERMO.MY | haritu lepas MYCYBERSALE 2017, sha saja saja usha hermo.my dengan niat nak usha tanpa membeli apa - apa haha ingatkan kuatlah nafsu time tu. akhirnya sha tertewas (actually sentiasa tertewas) tapi semua benda yang sha nak semua dah out of stock. lipstick yang sha nak mesti takdak, stress iolls time tu haha sapa suruh pandai sangat shopping LEPAS mycybersale 2017 -_- sepatutnya shopping time mycybersale tu haha barulah harga gila gila punya diskaun tapi takpe kita tunggu yang next year pulak hahaha. so time tu ka hermo.my dia ada buat beli 2 barang dan dapat free postage, i loike free postage hahaha sha pun add remove add remove benda dalam cart tu dan last last sha beli benda ni 

Nature Republic Best Soothing Duo + Maybelline Color Show Creamy Matte 3.9g

mula mula tu nak beli lipstick je haha bayangkan lebih 10 jenis lipstick sha tengok semua yang sha nak out of stock hahaha dah lah murah gila. btw sha jenis sebelum beli memang baca dulu review semua hahaha bukan kat hermo je, semua tempat sha online shopping memang sha akan baca review kalau yang takdak review macam mana? malas nak beli hahaha. selepas membuat perhitungan lebih dari 5 jam akhirnya sha checkout terus bayar hahahaha dan tunggu barang sampai. memang lama jugaklah sebab faham baru lepas mycybersale kan so memang order mestilah banyak. dan akhirnya van poslaju hon pin pin pin yay! barang sampai [ actually benda ni dah lama tapi biasalah sha baru nak update]


1. Nature Republic Soothing & Moisture ALOE VERA 92% Soothing Gel 300ml
2. Nature Republic Soothing & Moisture Aloe Vera 92% Soothing Gel Mist 150ml

sebagai peminat setia aloevera a.k.a lidah buaya hahaha memang sha dah lama aim nak beli benda ni tapi biasalah mesti beli benda lain haha -_- dan akhirnya sha beli jugak ohyeah! yang face mist tu sha dah guna setengah botol dah uolls haha nampak tak yang barang dah lama gila sampai? yang aloevera gel tu sha takguna sangat pun entahlah kenapa sebab susah kot hahaha tapi emm haha full review next entry ok?


Maybelline Color Show Creamy Matte 3.9g [#M210 Dare To Be Red]

MY CURRENT FAVORITE LIPSTICK! yes gais! sebelum ni takpernah ada pun favorite lipstick sebab sha akan tukar tukar shade setiap hari haha tapi sekarangkan sha memang guna ni jelah setiap hari, wajib! walaupun warna dia ala ala makngah sikit [amboi merahnya makngah] tapi sha takdelah pakai macam tu, sha pakai ala korea tu haha 

kalau nak tau full review kenalah tunggu next entry [entahlah bila] hahaha bye gais!


25 comments:

  1. tak sabar nak shopping dekat HERMO 11.11

    ReplyDelete
  2. kawan-kawan saya mmg suka shopping kat hermo tapi saya je yang belum pernah lagi. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe sha pun baru cuba cuba shopping kat sini

      Delete
  3. Kalau lipstick, kak fiezz suka warna2 jenis nude/pastel gitu..peningkatan usia..tak suka yang menyerlah mak ngah..haha...Macam sha muda2, pakai liptik merah cam tu okey...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe sha tak sesuai warna macam tu nampak pucat + sakit

      Delete
  4. Gell moisture alovera tue memang best apply kat skin..sejuk je

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes! tambah sekarang kadang kadang tu panas melampau memang elok guna gel aloevera ni

      Delete
  5. mrs pip pun first time shopping di hermo, ngam2 mycybersale hari tu, ada promo pick 3 items for RM39.00 ... memang best promo time tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. huwaaaa bestnya sha terlepas yang mycybersale sbb jual mahal taknak shopping online dh haha

      Delete
  6. 5 jam ye buat perhitungan. Kalau kak ana 5 hari kot. Hehe. Kak ana suka pakai alovera gel tu. Mmg akan apply setiap kali nk keluar rumah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha lamanya kak >< hehe sha suka jugak aloevera gel tu

      Delete
  7. Website ni jual cosmetics saje ke? Mcm menarik la

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak. dia ada jual skincare jugak hehe usha usha lah memang menarik

      Delete
  8. Ai ingatkan hermo ni nama produk kecantikkan. tak ye?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe tak, dia nama website. macam macam produk ada dalam tu

      Delete
  9. Akak x pernah lagi shoppping kat Hermo ni...best eh..nanti nak skodeng la apa yang best

    ReplyDelete
  10. Standby 11.11 ni.. hahaha ..

    ReplyDelete
  11. Tak pernah try shopping kt hermo ni...
    Pasni boleh la try mcm mana ...
    Tpi esk 11.11 ni mau meroyan tgk sales

    ReplyDelete
  12. Hermo ni produk luar je ke?

    ReplyDelete
  13. cantik la warna lipstick tuuuu!!

    ReplyDelete
  14. Hi. Im Irma from Indonesia. Yesterday was my first experience ordered something through Hermo (hermo.sg actually). I ordered NR aloe vera also. After checked out and paid i just realized that the pic of its display on web is the old package. I was worry i'll get the old ones, it makes me a bit worry the product will fake. I found your blog and it helped me, you got a new package of NR so I hope i'll get the new one also. Thank you for your review. It helps me so much :)

    ReplyDelete