KLAIRS MID-DAY BLUE SUN LOTION & KLAIRS MOCHI BB CUSHION

by - 16:21


Assalamualaikum and hi!


Setelah beberapa hari tunggu pakcik poslaju datang, akhirnya dia pun muncul haha. so! sha dapat parcel ni on tuesday, and ya baru harini sempat nak menulis entry (im so busy now T.T) memang excited gilalah bila dapat tau parcel dah sampai. balik je rumah terus bukak parcel dengan kejamnya lol. so apa sha dapat dalam parcel tu adalah Klairs Mid-day Blue Sun Lotion, Klairs Mochi BB Cushion Pact (sumpah packaging dia comel gila!) & Klairs Trial Sample Set. kepada peminat produk korea wajib baca!

Klairs Mid-day Blue Sun Lotion


actually sha memang tengah cari a new sunscreen so yay! sun lotion ni memang best gila. lepas apply kat muka, muka akan rasa lembut je. this sun lotion  has SPF 40/PA++ dan yang best pasal this sunscreen dia takkan keringkan kulit korang or make your skin oily. sebab sha punya kulit jenis oily kan, so semalam sha guna this sun lotion dan time balik pun kulit still matte, tak oily pun. sebelum ni oily sampai boleh goreng ikan ehehehehe. this sun lotion jugak korang boleh guna as makeup base, senangkan? kira macam 2 in 1 gitu. for your information, sun lotion ni warna biru, macam packaging dia. kenapa biru? sebab sun lotion ni menggunakan Guaiazulene, yang merupakan bahan utama. bestkan? korang boleh dapatkan this product from Hermo.my (link sha bagi last skali nanti ok)


Klairs Mochi BB Cushion Pact



this one yang paling taksabar nak try. sebab packaging dia pun comel gila kan :3 sha sekarang memang guna bb cushion je sebab senang, tempek tempek dah cantek (eh cantek ke). by the way, bb cushion dari Klairs ni ada satu shade je dan shade ni a little bit light for me tapi everything going well hahaha sebab bila dah contour apa semua tu, takdelah nampak macam opera cina sangat hehe. case bb cushion ni memang eloklah sebab dia boleh lock lepas kita mula bukak the first lock, first time sha jumpa macam ni, selalunya lepas bukak terus nampak span + cushion. walaupun shade ni terlalu light untuk sha, tapi bila dah siap semua, nampak macam natural je. kulit rasa lembut je guna this bb cushion aaaaa im so in love <3 2="" ada="" bb="" cara="" cushion="" dibawah="" guna="" korang="" ni="" number="" p="" pilih="" sha="" so="" tiga="" untuk="" yang="">


so dibawah ni gambar sha try guna this bb cushion pact, memang inlove lah! 

nampak tak? dia menetupi cela cela diwajah sha hahahaha sha cuma guna moisturizer + bb cushion ni ja, dan ni no filter cuma guna cahaya matahari :p

Klairs Trial Sample Set


last sekali, this Klair samples which is contains :-

[KLAIRS] Gentle Black Deep Cleansing Oil
[KLAIRS] Supple Preparation Facial Toner
[KLAIRS] Supple Preparation All-over Lotion
[KLAIRS] Rich Moist Soothing Serum
[KLAIRS] Rich Moist Soothing Cream 
[KLAIRS] Midnight Blue Calming Cream
[KLAIRS] Midday Blue Sun Lotion SPF40/PA++ 
[KLAIRS] Illuminating Supple Blemish Cream SPF 40/PA++ 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

kalau korang berminat dengan produk dari Klairs ni korang boleh membelinya di website hermo.my secara online\\

Website Hermo Malaysia

Instagram Hermo Malaysia

Website Klairs




You May Also Like

38 qtpie

  1. bb cushion tu cantik lah memang tak nampak pun cela tu

    ReplyDelete
  2. haaaa nak stalk website tu lah. mana tahu boleh jadi cantik!

    ReplyDelete
  3. Comelnya bb cushion tu! kang ada yang beli sebab comel kang haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahah samalah. geram tengok packaging comel

      Delete
  4. MZ suka bb cushion jugak.. cepat dan kemas effect dia..

    comel betul bb cushion tu.. ada refill tak ?

    ReplyDelete
  5. Alalaa....kiutnya bb cushion tu! Siap ada instruction pelbagai lg. Akak dah intrigue ni. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha kiut kan packaging dia? belilah kak :)

      Delete
  6. Untung gadis2 sekarang ni dah macam2 produk kecantikan yang penting ada duit jer hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe tulah, tapi kena pandai pilih jugak sbb banyak sgt produk skrg ><

      Delete
  7. Qiss pun dah cuba jugak, sesuai sangat dengan kulit qiss. Bb cushion syg nk guna πŸ˜…

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha sayang nak guna sbb comel ke ><

      Delete
  8. ok, memang comel packaging dia... tidak dapat dinafikan...

    ReplyDelete
  9. Sis brpa harga sun lotion tu? teringin nak beli kalau cukup bajet.. Actually saya pun suka product korea trtma yg guna bahan semulajadi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. try usha harga kat link ni https://goo.gl/kg3uKA

      Delete
  10. Wah...yg dlm tube tu. So sweet n pastel d packaging...and another one...so cuteeeeee...
    I love cute packaging😍😍😍

    ReplyDelete
  11. I want to get their Blue Sun Lotion. Looks good on skin especially under the hot sun.

    ReplyDelete
    Replies
    1. recommended. super good sun lotion dia :)

      Delete
  12. Sis pun mmg suka pakai bb cushion. Nanti bolehlah skodeng2 pulak jenama yg ni..😊

    ReplyDelete
    Replies
    1. samalah sebab mudah dan cepat kan hehe

      Delete
  13. bb cushion ni memang best.. muka jadi smooth and floles kan??

    ReplyDelete
  14. Packaging - comel.
    Dan nampak kesan yang menarik pada pemakai.
    Keputusan: Terus rasa nak beli. Hehe
    (Mudah terpengaruh saya nie)

    ReplyDelete
  15. Packaging BB cushion tu cute sangat.

    ReplyDelete
  16. Selalu mencari2 sun lotion juga. Ada ke jenama sama yang spfnya lebih tinggi sikit?

    ReplyDelete
    Replies
    1. try check this link https://goo.gl/kg3uKA

      Delete
  17. wowwww! ada jugakkkk..onie suka yang amat produk klairs ni...worth trying!

    ReplyDelete