deko deko raya!

by - 11:21


Assalamualaikum.

Salam 12 ramadhan. rasa kejap je puasa, dah 12 hari kan? so macam mana persiapan raya? sha macam biasa la masih tak kisah :p selalu minggu last puasa baru sibuk. untuk deko hari raya untuk rumah sha, sha lebih suka buat ruang ruang tamu sha nampak luas. yela kan adik beradik sedara mara semua nak datang raya kan? mestilah nak ruang yang luas, kalau sempit jadi sardin semua. dah la kedah panas T____T

so tips yang sha nak kongsikan untuk buat ruang nampak luas adalah ;-

 kurangkan perabot 
- bila kita kurangkan perabot kita boleh gantikan tempat yang letak perabot tu dengan kerusi/meja so daripada ruang yang takboleh digunakan (untuk duduk) bolehlah sedara mara kita duduk situ, takdelah nanti ada yang kena duduk luar :p contohnya kita boleh letak sofa kat tempat kita letak perabot untuk hiasan tu. memang nampak merumitkan tapi better dari ada barang hiasan yang jadi arwah masa raya yedok? ;p


 selain daripada kita letak sofa kita jugak boleh gantikan semua sofa/kerusi meja dengan karpet. bukan selalu kan nak duduk bersila. apa salahnya dihari yang mulia nanti sama sama kita duduk bersila hehehe dan im very sure, duduk makan bersila memang best la. letak makanan kat tengah tengah kan pastu makan ramai ramai sambil bertukar cerita


bestkan LAZADA ni, semua benda ada. daripada pakaian, makanan sampailah ke perhiasan rumah. by the way, korang ada dengar tak yang LAZADA ada buat Marhaban Ya Ramadhan dan Riang Ria Raya sales? dari 19 May hingga 30 Jun dimana korang boleh dapat diskaun hingga 90% :O klik banner kat bawah untuk usha sales dari LAZADA!



You May Also Like

4 qtpie