Tuesday, 25 April 2017

# personal

CUTI !

assalamualaikum and hello everyone.

since first day sha kerja in october 2016, rasanya ni baru kali kedua kot cuti dua hari berturut - turut hahah! pity me  apa yang sha buat masa cuti? shopping - makan - tidur hehehe

23 april - bangun je pagi tu terus siap siap nakpi shopping baju raya kat nagoya. yang sedihnya kan, haritu akhir mac sha dah beli kain kat nagoya semeter yg RM9 *sha kedekut hehe* pastu semalam tengok harga RM6 je semeter  selepas menyesal beberapa saat, mata sha dah tangkap sepasang kain ni hehe so ambik jelah since sha sangat memerlukan baju kurung sebab pi kerja pakai baju kurung kan. masa nak pilih kain pun whtsapp tanya kawan kawan hahaha. nilah perangai sha tau, takboleh buat keputusan sendiri, semua kena tanya bff sha pastu sha teruskan perjalanan ke ANEKA, Jitra. kat situ nak cari bawal kanggaro sebenarnya, makcik sha yg nak tapi sha yang beli shawl saudia makcik takbeli pun sebab takde dah ha bawal kanggaro kat sini padahal dulu sehelai RM4 pastu makcik ajak pi kedai ECO RM2, OMGG sha memang suka masuk kedai murah murah ni hahaha walaupun takbeli apa pun tapi suka sebab murah kan  tipu je takbeli apa, sha dah terbeli botol air LAGI! haritu beli yg 1L sebab rasa yg 2L besar sangat, pastu beli lagi yg 2L padahal kat rumah ada 4 ke 5 botol yang 2L *walaupun kedekut tapi boros*. selesai beli semua ni, sha pun pi lah makan dengan makcik kat TAT PJ2, bihun sup kat kedai ni memang  tapi sha tetap suka nasi goreng ayam dia hehe. lepas tu petang tu keluar makan lagi dalam 2.30ptg mcm tu lah keluar dgn nazirah nak pi makan makanan wajib kot yang ni hahahaha meggi sup kat kuala sanglang. lagipun sha kluar sbb nkpi tempat kerja sha sama sbb ada adk tempat kerja sha whatsapp ada barang sha sampai jeng jeng jeng hehe balik dari tempat kerja sha, singgah rumah nzirah mak dia suruh buat roti jala haha, one of my fav tu! tapi sha tolong gulung je ada jugak try nak buat tapi takjadi hahaha dia jadi tebal tapi oklah kan first try kan? pastu dah petang, dalam pukul 6.20 sha pun balik.

makan dengan makcik
makan dgn nzirah


belajar buat roti jala dengan nzirah 


24 april - bangun je pagi sha terus kalut nak bersiap hahaha sebab janji nak pi pasar pagi (orang sini panggil nat) dengan makcik pukul 9 tapi sha terlewat bangun sampai je kat rumah makcik dia dah ada kat depan rumah hahaha "hang ni janji apalah pukul 9, 9.30 baru sampai"  pastu pi nat tu kan, yaAllah dia punya ramai manusia haha biasalah cuti kan? sha sampai kena jalan macam ketam, bukan sha je. smua lah hahaha. mungkin semua mcm sha kot, cuti mesti lah nak keluar buat semua ni kan hehe. sha beli pau coklat kat nat tu (tapi tak sempat ambik gambar) RM1.70 sebiji, besar tau pau dia, satu dah kenyang dah. ha! sha ada jugak beli bedak nyonya hahaha sebab haritu terbaca yang bedak nyonya banyak kegunaan dia. balik je dari nat tu sha pun gantilah tidur sha yang takcukup selama ni eh 


dan harini sha kerja huwaaaaaa, yang masih bercuti, jangan lupa luangkan masa dengan yang tersayang  yang dah kerja, selamat bekerja 

3 comments:

  1. singgah pagi selasa
    hari ini bz sangat2
    x dan nk blogwalking
    anyway anum drop here first ya

    ReplyDelete
  2. Amboii full jadual dia mase cuti. Hee

    ReplyDelete
  3. wah dh beli baju raya. bestnya..

    seronok kn dpt bercuti dan buat apayang kita nk.

    ReplyDelete