Friday, 24 March 2017

# random

WHAT'S IN MY PHONE?

Assalamualaikum &Hi! 

Harini sha nak share what's in my phone. jeng jeng jeng. sha pakai phone biasa je hahaha malu nak cakap phone jenama apa hahahaha. so kita mulakan dengan lock screen, home screen dan seterusnya aplication menu.

LOCK SCREEN


ni lockscreen phone sha. simple je hehehe wallpaper lockscreen ni pun ambik dari phone. so sha guna simkad umobile dan maxis. umobile untuk call/mesej/whatsapp dan maxis untuk internet. 

HOME SCREEN


wallpaper homescreen sha pun guna gambar yang ada masa mula beli phone haritu je hahahaha. homescreen ni sha letak benda yang selalu sha guna je. start dari camera, gallery, instagram, twitter, whatsapp, setting, phone, contact list, message and browser. homescreen kedua pulak ; snapchat, b612, shareit, blogger dan widget hotlink red.

APPLICATION MENU


so ni lah semua benda yang ada kat phone sha huhuhu. sha memang jenis install benda yang betul betul sha guna je. macam game tu selalu juga install pastu uninstall sebab nanti cousin, adik, sepupu sepapat semua nak main kat phone sha hahahaha. 

  • b612 - untuk selfie, untuk nampak flawless hahahaha
  • blogger - katanya untuk tulis entry, malangnya langsung taksempat hahaha
  • followers assistant - untuk detect orang yang unfollow kat ig hehe
  • gmail - untuk check email hahaha
  • go keyboard - keyboard paling terbaik di abad ini
  • hotlink red - untuk check baki dan beli internet pastu dapat point boleh tebus internet freeeeee
  • instasquare - untuk square-kan gambar *jarang guna*
  • share it - untuk share gambar lepas selfie guna phone orang hehehe
  • snapchat - untuk selfie dan acaca cun ada flower crown atas kepala
  • soul movie - untuk tengok kdrama dan drama drama hehehe
  • twitter - tempat untuk merepek dan meroyan bila stress kerja 
  • video download - untuk download video di web (lebih mudah dan cepat dari tubemate)
  • vsco - edit gambar bagi cun nak upload kat ig *walaupun tak cun sangat*
  • whatsapp - untuk usha status orang sebab whtsapp selalu krik krik
  • youtube - tempat untuk habiskan kuota hahahah

FAV APP?

favourite app sha rasanya snapchat kot hahahaha sebab dah berapa kali install uninstall. bila takdak macam taklengkap jeee hahaha masalahnya berat sangat app ni. takut phone hang je huhuhuhu.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
rasa macam takcukupkan sebab takdak facebook huhuhu tapi masalahnya kalau nak install semua nanti habislah terus takboleh guna. facebook lite takbest sangat. nak install wechat, joox hahahaha so harap harap before raya ni bolehlah sebijik tablet hehehehe doa doakan saya dimurahkan rezeki! berakhirlah sudah entry kali ni hehe. so whats in your phone? ツ see u in next entry, salam jumaat and assalamualaikum!♥

------------------------------------------------------------------------------------------------------------
SIAPA DAPAT TEKA SHA PAKAI PHONE APA SHA BELANJA TOPUP RM 5, PHONE NI BERAKHIR DENGAN HURUF G







22 comments:

  1. Haha macam mana fav app boleh jadi snapchat tu. Dah takda orang guna dah kot sekarang ni hehe. Btw suka tengok theme tu simple ja.

    ReplyDelete
  2. adik cikja pn suka dgn snapchat tu, hahaha betul la kot sesuai tuk org suka selfie :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe haah suka selfie :p filter cun cun semua

      Delete
  3. shaa, jom join segmen cikja http://jajakaktus.blogspot.my/2017/03/pencarian-bloglist-cikjaja-bagi-april.html

    ReplyDelete
  4. Berakhir dengan G? Ipong kot hehehe *ipong sama kata bagi iphone* Entry tentang "what's in my phone"? Hm nampak best jek. Nak try lah buat, terserlah keserabutan apps dalam my phone hahaha :3

    ReplyDelete
  5. Fav apps mai VSCO and Wattpad. Hihihi.

    Nak teka, LG kannnnn. :P

    ReplyDelete
  6. Soul movie cuma ada movie and drama korea je ke? English punya tak ada eh? Saya tengah mood pll hahaha.. Cane eh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh je nak tengok apa apa cerita pun :D

      Delete
  7. Sha. Try vivo la. Jimat ruang. Hehehe. G for Galaxy? Dunno. 😅

    Kita pun xbrapa bnyak apps ni, yg penting jak install. 😀

    ReplyDelete
  8. samsung ke ? hahaha . soul movie eh ? boleh jugak nk install ni .tq share ;)

    ReplyDelete
  9. tgk kdrama dkt soul movie tu laju tak? and banyak tak kdrama situ? heee emm nak teka gak la, g eh? mwg? heeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. sha download pastu tengok kat situ haha >< bukan tengok online :D salahh :P

      Delete
  10. banyak jugak app yang best2. belum pernah download app utk tgk kdrama tu. teringin jugak nak download. :D

    ReplyDelete